Our story

Droning4solar is een pionier op het gebied van dakmetingen voor zonnepanelen! Bij ons draait alles om het bieden van innovatieve oplossingen voor de zonne-energiesector door middel van geavanceerde drone-technologieën.

Wat ons onderscheidt, is niet alleen de precisie van onze metingen, maar ook onze efficiëntie. Onze drones kunnen snel en veilig daken inspecteren, waardoor de traditionele methoden, zoals handmatige metingen of het gebruik van ladders, overbodig worden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook het risico op ongevallen en schade aan de daken.

Our mission

Met de verzamelde gegevens en analyses kunnen we gedetailleerde rapporten en modellen leveren aan zonne-energiebedrijven, aannemers en installateurs. Deze informatie stelt hen in staat om de optimale lay-out en positionering van zonnepanelen te bepalen, waardoor de energieopbrengst wordt gemaximaliseerd en de installatietijd wordt verkort.

drone certificate

Certificering

Droning4solar is gecertificeerde en heeft alleen gecertificeerde drone piloten. Hiermee hebben wij de mogelijkheid drone-operaties uit te voeren door heel Nederland. Wij opereren door heel Nederland. Onze piloten en het bedrijf beschikken over zowel de nieuwe europese A1, A3 & A2 licenties, als de Roc-light, RPA-L en specific licenties.

Droning4solar heeft toestemming om in geheel Nederland te vliegen inclusief de CTR’s van civiele en militaire vliegvelden.

Willie van Aalst

Willie van Aalst

CEO & Founder

Willie van Aalst is de visionair achter Droning4solar. Met een passie voor zonne-energie heeft Willie het bedrijf opgericht met als doel innovatieve oplossingen te bieden voor de grootschalige zonnestoom industrie.

Naast het behalen van zijn bachelor elektrotechniek heeft hij meer dan 20 jaar ervaring als elektrotechnisch ingenieur bij verschillende bedrijven. Dankzij deze ervaring en kennis heeft hij geavanceerde toepassingen van drones geïntroduceerd in de zonne-energie-industrie, wat heeft geleid tot nauwkeuriger en efficiënter werk van ingenieurs.

+31 6 53519196

Mariola Mianowska

Mariola Mianowska

Dronepiloot

Mariola voltooide haar Bachelor in biologie aan de University of Berkeley Californië, daarna werkte ze als accountmanager bij Bayer Medical.

Bij Entineering4Solar is ze begonnen als PV Engineer. Als allereerste bij het ontwerp van PV installaties op daken met behulp van de software SketchUp.  Ze raakte ook bedreven in andere softwaretoepassingen voor PV-engineering, zoals PVSyst, PV-Sol en Intelec Kabelberekeningen.

Eind 2019 heeft ze Droning4solar in de lucht geholpen. Ze is een RPA-L en RT gecertificeerde dronepiloot en is verantwoordelijk voor het dronen van alle engineeringprojecten binnen Engineering4Solar en ook daarbuiten.

+31 6 53519196

Carl Pelders

Carl Pelders

Dronepiloot

Carl is een gecertificeerde dronepiloot bij Droning4solar met meer dan 4 jaar ervaring in het bouwen, programmeren en vliegen van drones. Met de ROC-Light, RPA-L en RT licenties die Carl heeft behaald, kan hij veilig drone-operaties uitvoeren door heel Nederland.

In combinatie met dronesoftwaretoepassingen zoals Pix4D – die beelden met een ultrahoge resolutie tot 1 cm nauwkeurig levert, helpt hij bij het nauwkeurig in kaart brengen van potentiële rooftop-locaties voor EPC-bedrijven en zonne-energie.

085-1603467

Lars van Schaijk

Lars van Schaijk

Dronepiloot

Lars is een gecertificeerde dronepiloot bij Droning4solar. Met zijn europese A1, A3 en A2 licentie weet Lars drone operaties door een groot deel van Nederland uit te voeren.

In combinatie met dronesoftwaretoepassingen zoals Pix4D – die beelden met een ultrahoge resolutie tot 1 cm nauwkeurig levert, helpt hij bij het nauwkeurig in kaart brengen van potentiële rooftop-locaties voor EPC-bedrijven en zonne-energie.

085-1603467